Побългареният „Академика“ на неврокопчанина Г. Пашов спря още един от водещите отбори

Побългареният в румънския елит „Академика“ спря още един от водещите отбори, кандидати за титлата оттатък северната ни граница. Шлагерът на сезона направи 0:0 с третия „Университатя“ /Крайова/ и не му позволи да скъси изоставането си от върха след издънката срещу слабака „Херманстад“ на „Стяуа“.

Седмица по-рано букурещкият гранд беше шокиран с 0:1 у дома и от Георги Пашов и компания. Неврокопчанинът и Цветелин Чунчуков започнаха в стартовите 11 на тима от Клинчани, Асен Чандъров остана неизползвана резерва, а най-новото попълнение Мартин Тошев отново не фигурираше в тимовия лист, невъзстановен от травмата, която получи в дебюта си в местното първенство. В герой на срещата се превърна вратарят на академиците Октавиан Вълчеану, който отчая звездите на отбора от Крайова Андрей Иван и Александру Чикалдау.

Преди снощната визита ЧФР „Клуж“ срещу предпоследния „Волунтари“ на лидерската позиция е „Стяуа“ с 48 т., с една повече от действащия шампион и на 4 от „Университатя“. През уикенда в директен сблъсък за четвъртото място влизат „Сепси“ на Радослав Димитров и „Академика“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене