Без категория

Димитър Каракашев: Хубаво да знаеш, че твоята работа и твоето изкуство, ще бъдат носени навсякъде

Димитър Каракашев на е 20 години роден в Благоевград . Завършва професионалната гимназия по строителство и архитектура  в родния си град. След това продължава обучението си във Варнески свободен университет  със специалност “Дизайн за архитектурна среда”. Още от ранна възраст, той започва да се занимава с изкуство. Участвал е в много конкурси с народно пеене,а след това и като член на Рок банди в които бил солов китарист.През ученическите му години обичал да рисува,но не само на лист, а и върху кожа. Това става негова професия- татуирането.

Dimitar Karakashev

Как започна всичко?
– Още от малък обичах да рисувам разни картинки върху себе си. След това в тетрадки. Рисувах модели, които моите приятели и съученици  разглеждаха. След години, когато вече бях малко по- голям започнах да изработвам сам първите си машинки.

На колко години направи първата си машина?
– Първата направих, когато бях на 13 години. Бях толкова щастлив от постигнатите резултати,че нямах търпение  да я изпробвам за това грабнах един плод от хладилника и започнах да го “татуирам”.

Какво мислеха родителите ти за това?
– Първоначално не бяха съгласни с тази моя идея,притеснявайки се да не направя някоя глупост, но сега ме подкрепят и се радват на успехите ми .

Dimitar Karakashev-2

 

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене