Кулиното може да се казва Предела, защото е на границата между Рила, Пирин и Родопите

Пистата е уредена през 80-те години от местни ентусиасти, които с доброволен труд са я прокарали. На нея няма хотели, има само чиста природа, за разлика от доста застроеното землище на съседното Банско.
Единствената туристическа инфраструктура са чайна и барбекю, където човек може да се сгрее и да хапне. В чайната може да се вземе под наем и ски-оборудване, има и още един ски-гардероб.
От началото на века общината на близкия Разлог планира да развива ски курорта. Според проекта ще бъдат прокарани нови писти, които ще започват от надвесилия се над местността Даутов връх. На тях ще бъдат изградени съответните съоръжения.
Идеята е курортът да се развие във всесезонен като се възстанови старият римски панорамен път, да се направи велосипедна алея, да се популяризира съборът, провеждан на Предела, където и сега има туристическа инфраструктура, включително хотели. Мнозина, пътуващи към по-известни дестинации в този край на България като Банско, Добринище, Огняново, Ковачевица, Лещен и Гоце Делчев, се отбиват в заведенията в местността, откъдето се взема готова храна за изпът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене