АПИ: Мостовете на АМ “Струма” край Мало Бучино са безопасни

Не съществува опасност за стабилността на мостовите съоръжения на АМ “Струма” в района на Мало Бучино, увери Агенция “Пътна инфраструктура”. В социалните мрежи се появиха снимки, които показват пропадане на земна маса и дупки около колоните на мостовете.

От АПИ твръдят, че всичко е под контрол и опасност за пътуващите по мостовете няма. Те обясниха още, че това, което гражданите са видели, било “нормално” в контекста на обилните валежи.

“Тъй като трасето на магистралата преминава през райони, които са водосбор от планина Люлин, при обилни валежи водите, които се стичат от склоновете на планината, образуват наноси от кал и тиня и запушват деретата, по които водата трябва да се оттича. Вследствие на това се нарушават насипите под съоръженията. Предприети са действия и започва запълване на изнесените от водата земни маси с подходящ материал за възстановяване на насипа”.

Оказва се обаче, че съвсем не всичко е наред. Ще трябва да се прави проект за “подобряване на отводняването”, признават от пътната агенция. Целта била подобренията да се изпълнят в новия строителен сезон.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене