Прогноза за времето – 11 февруари (четвъртък)

Днес ще настъпи съществена промяна на времето. Още преди обяд вятърът в Западна България ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология.

В Източна България през по-голямата част от деня ще продължи да духа югозападен вятър, ще е умерен до силен, като вечерта и там ще се ориентира от северозапад. От запад ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта ще обхванат и източните райони.

Вечерта в Предбалкана и по високите полета на Западна България, а през нощта срещу петък и в североизточните райони дъждът ще премине в сняг, но валежите бързо ще спрат.

Максималните температури ще бъдат предимно между 13° и 18°, малко по-ниски в западните райони.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца, но след обяд ще започне да се повишава.

Времето за Гоце Делчев ще е облачно с дъжд и максимална температура 11 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Вечерта ще завали дъжд. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, вечерта ще се ориентира от северозапад. Максимални температури на въздуха между 12° и 16°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще е предимно облачно с валежи от дъжд, над 1600 метра – от сняг. Ще духа силен до бурен югозападен вятър, около и след обяд в масивите от Западна България ще се ориентира от северозапад и с него температурите рязко ще се понижат и дъждът ще преминава в сняг на все по-малка височина. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – минус 1°.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене