Облачно и дъждовно време в Югозапада

Днес още преди обяд облачността от запад бързо ще започне да се увеличава и в Западна България ще превали дъжд, а през нощта срещу сряда и в останалата част от страната. Вятърът ще е от юг-югозапад, ще бъде до умерен, в Югоизточна България временно до силен. Минимални температури – между 2° и 7°, максимални – между 12° и 17°.

Ветровито време в планините – там ще духа умерен и силен югозападен вятър. Облачността също ще се увеличи и след обяд в масивите от Западна България, а през нощта срещу сряда и планините от останалата част на страната ще има превалявания от дъжд, над 1700-1800 метра сняг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 1°.

В сряда облачността временно ще намалее до предимно слънчево. Ще се задържи топло, с минимални температури между 5° и 10° и максимални – между 12° и 17°. В четвъртък дневните температури ще се повишат с 2-3 градуса. Облачността ще се увеличи, след обяд в югозападните райони ще започнат валежи от дъжд. Привечер и през нощта ще превали на места и в останалата част от страната. Вятърът ще стане северозападен и с него ще нахлува студен въздух.

В Северна България дъждът ще преминава в сняг. В петък температурите ще са значително по-ниски от предишните дни; минималните навсякъде ще са отрицателни, а максималните – от минус 3° – минус 4° в Северна България до 4°-5° в Южна. Валежите ще спрат, но ще е ветровито.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене