Христина Шопова: Децата на Благоевград са равни и никой няма право да им отнема възможността да развиват себе си и своя талант! Никой няма право да ги дели на „свои“ и „чужди“, никой няма право да ги разграничава като „общински“ и „частни“!

Децата на Благоевград са равни и никой няма право да им отнема възможността да развиват себе си и своя талант! Никой няма право да ги дели на „свои“ и „чужди“, никой няма право да ги разграничава като „общински“ и „частни“!
Благоевград има прекрасни деца и те трябва да бъдат подкрепяни, поощрявани, а трудът им да бъде възнаграден с внимание. Именно затова, в продължение на 8 години, непрекъснато се стараехме да създаваме условия за изяви и успявахме! Никога не сме си позволили да пренебрегнем една школа за сметка на друга, едно дете за сметка на друго… Това е въпрос на усещане, на последователна политика и на вътрешна убеденост, че децата на Благоевград са равни и специални.
Именно затова създадохме и Фонд „Култура“, който даваше допълнителни възможности за развитие. И той трябва да бъде продължен!
Стимулирането на частните артисти е изключително важно, тъй като те допълват общинския културен календар. Те сами плащат наеми и поемат разходите си, а ролята на Общината е да ги подпомага. Именно затова подкрепяхме всички частни и общински школи, бяхме плътно зад преподавателите и техните възпитаници, когато покоряваха национални, европейски и световни сцени. За съжаление днес сме свидетели на съвсем различна политика от страна на сегашното ръководството.
Много ми е тъжно, че то не успя да довърши два изключително важни проекта за Благоевград – обновяването на Читалището и построяването на Младежки център в парк “Македония”. В тези два проекта бяха предвидени още пет репетиционни зали.
Не разбирам защо не може да бъде дадена къща в квартал „Вароша“ на музикално училище “Престо”, чийто деца прославят Благоевград. Там има достатъчно свободни помощения!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене