За пример! Кметът на Сандански Ат. Стоянов отказа увеличение на заплатата си

Избираемите кметове на кметства в община Сандански ще получават по-високи възнаграждения през настоящата календарна година. „Увеличението на месечната заплата е на база брой население”, поясни директорът на дирекция „Бюджет и финанси” в община Сандански Вергиния Йорданова.

Единодушно на последното си заседание 24-имата съветници гласуваха със “за” увеличението на заплатата на кметовете на кметствата да е 10 процента.

Най-високо ще е възнаграждението на кметовете Павел Пъхнев – на с. Склаве, на Катунци – Красимир Кисов, на Ново Делчево -Валентин Апостолов, на Дамяница – Атанас Ангелов, и на Поленица – Гаврил Цветанов. Те ще се разписват на 1100 лв. заплата. 1003 лева ще получават кметовете на Левуново – Методи Фетвов, на Плоски – Кирил Катранджиев, на Лешница – Светльо Джоров, Джигурово – Александър Мицев, и на Струма – Величка Каталска. Заплатата на кметовете на кметства Петрово – Иван Атанасов, на с. Вълково – Андон Ханджийски, и на с. Лебница – Ваня Бисеринска, ще е в размер на 944 лева.

От увеличение на заплатата се отказа кметът на община Сандански Атанас Стоянов. Мотивите му са лични. Стана известно и че от една година кметът Ат. Стоянов дарява част от заплатата си. Остана в тайна обаче къде дарява средствата от заплатата си градоначалникът, въпреки че съветникът Явор Аргиров на няколко пъти отправи питане към кмета защо не се разписва върху пълна заплата./струма/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене