Вяра: Дупнишкият педофил Чичо Тони назначен за барман в кафето на затвора, баща му – строителният бос Цветан Цеков, лепи плочки пред кауша, вдигна шадраван

Чичо-Тони

Затворническата управа готви Тони Цеков за охранител на почивната база на Паничище

Стотици хиляди левове се превеждат за текущи ремонти, ние умираме от мизерия, въпросът е: в чии джобове потъват парите

Губернаторът Иван Каракашки: Посещавал съм затвора само 1 път

Скандалният педофил на Дупница Антонио Цеков, известен с прякора Чичо Тони, е назначен на работа като барман в кафето на затвора. Той излежава седемгодишна присъда за блудствени действия с пълнолетни и непълнолетни момичета. Има няколко висящи дела, а през 2005 година е осъден отново за блудствени действия с малолетно момиче. В бобовдолския затвор той е цар и господар. Пръв приятел е на началството, твърдят затворници от бобовдолския затвор.

Александър Апостолов

Те издадоха, че баща му – строителният предприемач Цветан Цеков от Дупница, има няколко поръчки и е приел ремонтни работи в затвора. В момента той лепи нови плочки пред затворническото кафене, което стопанисва синът му. Вдигна и шадраван. Хвърлят се грешни пари, за да се прави ремонт не там, където трябва. На кого му е притрябвал този шадраван?

Каракашки

Ние умираме от мизерия. При нас ремонтни дейности не е имало от десет години. Разполагаме с информация, че от Министерството на правосъдието всяка година отпускат средства за текущи ремонти. Става въпрос за хиляди, даже милиони левове. Нека прокуратурата да провери дали е така. И нека да се излезе с официална информация, настояват затворниците.

Мая Манолова

Тук в затвора се обособи училище, Министерството на образованието даде 350 000 лева. Ремонтът на помещението се изрази в боядисване с вар и лепене на няколко плочки. Къде отидоха 350 000 лева за модерна база? Условията, в които учим, са съвсем елементарни и не виждаме къде са вложени колосалните 350 000 лева. Освен това искаме да знаем вярно ли е и доколко са верни твърденията, че шефът на затвора Александър Апостолов е довел три каракачанки от вкъщи, едната от които – Елма – е в кучкарника на затвора. Кучетата му се хранят с пари на държавната хазна. Даже затворниците се кодошат, че може би две от кучетата са на Бойко Борисов, защото се носи слух, че Апостолов е седнал в шефския стол с протекциите на ГЕРБ, но от 1 г. си пие кафето с Мая Манолова и областния Иван Каракашки. Освен това смятаме, че кучкарят е негов личен приятел, защото беше хванат в пияно състояние на няколко пъти, но не е уволнен от работа. Кучкарят не само не е уволнен, но се ползва със свободата да излиза от затвора. Кучкарникът е извън границите на затвора, получава и заплата. Как да си обясняваме благосклонното отношение към него? Освен това бихме искали да проверите истина ли е, че най-малко петима затворници са подали сигнали за злоупотреби с кредитните им карти от Тони Цеков. Сигналите са предизвикали проверка, изготвени са и докладни по случаите, но не го наказват. Освен всичко наскоро Антони Цеков се похвали, че започва работа на Паничище. Затворническата управа го готви за охрана на почивната база на затвора в курорта Паничище.

Междувременно в редакцията се получи писмо от областния управител Иван Каракашки, който признава, че е бил в затвора в Бобов дол само един път. Ето какво пише Каракашки:

„Във връзка с публикувана статия със заглавие: „Затворници от Бобов дол: Началникът Апостолов посреща всеки месец областния Иван Каракашки и Мая Манолова като крезове с пържоли, готви им сводникът от Петрич Атанас Костадинов, който върти търговията в зандана“, поднесената информация: „от пържолите му ядат всеки месец бившата депутатка Мая Манолова и губернаторът Иван Каракашки“ не отговаря на истината. Областният управител на област Кюстендил Иван Каракашки (назначен за областен управител на 13 юни 2013 г.) е посетил затвора в град Бобов дол само веднъж за тази една година – на 16.10.2013 година. Работната среща с ръководството на затвора е част от предвидените му в програмата ежемесечни посещения с кметове на общини, държавни структури и граждани на съответната община. Посещението е част от правомощията му като представител на държавната власт на местно ниво и цели  подобряване на работата на съответната държавна структура. Други подобни срещи с държавни структури, кметове на общини и местно население провежда ежемесечно в различни общини на територията на област Кюстендил. Областният управител и екипът на областна администрация организират работни срещи с директори на териториални държавни структури ежемесечно, правят работни срещи на място с населението на общини, организират обществени съвети, за да се запознаят с проблемите на място и да работят за по-адекватното им разрешаване”.

Снимките:

1  Антонио Цеков

2  Александър Апостолов

3 Иван Каракашки

4 Мая Манолова

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене