Първа стъпка към свободна икономическа зона в Благоевград! Тадаръков да взема наем от 25 000 лева на месец!

Магазин на „BILLA” да отвори врати в бившия завод за метални конструкции в Благоевград. Това е инвестиционното предложение на бизнесмена Димитър Тадаръков, който наскоро обяви, че ще превърне областния център на Пиринско в свободна икономическа зона и обеща разцвет и просперитет на града за години напред.

Взъможно е промяната да започва оттам, факт е, че конкретната цел на Тадаръков е да се направи обект „Магазин за хранителни и битови стоки, тип „BILLA“ с помещение за подготовка на хляб и хлебни изделия и топла витрина, паркинг и трафопост в поземлен имот с проектен идентификатор 04279.621.99 и площ 5008 кв. м (който ще се образува от имот с идентификатор 04279.621.42, площ 67657 кв. м) по одобрени кадастрална карта и кадастрални регистри на гр. Благоевград, община Благоевград, област Благоевград“. Предвижда се на площ от около 5 декара да е новият търговски обект в имота, който е с обща площ от над 67 декара и половина. Съобщението за инвестиционното намерение дойде от РИОСВ-Благоевград в петък, 5 февруари.

Становища, мнения и/или възражения относно реализацията на инвестиционното предложение се приемат в деловодството на РИОСВ, представени лично и/или изпратени с пощенски оператор и/или по електронната поща. РИОСВ вече издаде предписание процедурата по екологична оценка да се извърши едновременно с изработването на ПУП-а и да се одобри от ОбС-Благоевград.

ЗМК бе приватизиран през 1996 година от Тадаръков. През 2007 година на практика предприятието спря дейността си, след като последните работници бяха освободени. Познавачи на бизнеса, коментират че община Благоевград ако подкрепи инвестиционният проект на Тадаръков и проектът, бъде реализиран то тогава „спасителят на икономиката на Благоевград“ ще си донесе един преход от над 25 000 лева на месец от наем за въпросния хипермаркет. Чудесна първа стъпка!

Промята започва то самите нас, както се казва в една пословица. Може би не сме разбрали добри господин Тадаръков дали пък не е искал да си оправи порутените имоти икономически?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене