6 фирми от Благоевград, София, Хасково и с. Абланица в люта надпревара за строеж на пречиствателна станция в Хаджидимово

Апетитна обществена поръчка, финансирана от ПУДООС, извади строителните фирми в Югозапада от летаргията им в началото на годината и те масово се юрнаха да кандидатстват по нея – 6 дружества от с. Абланица до Хасково и от Благоевград до София подадоха общо 7 оферти по двете обособени позиции на поръчката, която е за изграждане на пречиствателна станция за отпадни води в гр. Хаджидимово с капацитет 3900-4620 жители.

Интересът е обясним, като се има предвид, че прогнозната стойност на станцията е 1 971 162,49 лв. без ДДС, или близо 2,4 млн. лв.

Кандидати да строят сложното съоръжение са благоевградските „Престиж бизнес-93“ ООД на Георги Шапков и Любен Янев, и „Растер юг“ ООД на Радослав Костов и Антон Муртов, които са се обединили в „Ар Пи-Кънстракшън“ ДЗЗД. Срещу тях ще се изправят регистрираната в гр. Хасково „Графена груп“ на Катерина Станкова и обединение „Пи Ем Хаджидимово“ ДЗЗД, включващо софийските „Пи Ес Ем Пропърти“ ЕООД и „Политрейд Кънстръкшън“ ЕООД – и двете с управител Иван Даскалов. Оферта е подал и вечният участък във всички обществени поръчки в района – „А-Строй“ на Венцислав Амзов от с. Абланица, който най-често се оказва и победител в надпреварата.

Самото съоръжение ще обслужва 4 агломерации – гр. Хаджидимово и селата Копривлен, Ново Лески и Садово, и трябва да гарантира пълно биологично пречистване на отпадъчните води с активна утайка в система биобасейн-вторичен утаител. За станцията вече има издадено разрешение за строеж от септември 2020 г. и одобрен работен проект.в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене