ИДЕЯ! Да се направи лифт от Делчево до Попови ливади!

Да се направи лифт от курортното село Делчево до курортното село Попови ливади, по точно до бившият пионерски лагер, който скоро по проект ще се реновира. Идеята е на млад проектант от неврокопско, който за сега не иска да му бъде публикувано името. 

Целта е да се пусне идеята в публичното простанство и да се сонтира общественото мнение. Тя се родила след новината в Топ Преса че община Гоце Делчев, под вещото ръководство на кмета 7-и мандат Владимир Москов, инициира проект за възраждане на ученическите лагери в пиринския курорт Попови ливади над град Гоце Делчев.

Проектът се нарича „Нашият общ път към съвместното бъдеще“. Финансиран е от Програма за трансгранично сътрудничество INTERREG – IPA CBC България – Северна Македония и фокусът му е върху развитието и насърчаването на трансграничното сътрудничество в областта на културата, фестивални и творчески възможности за обмени между публичните институции и други заинтересовани страни в туристическия сектор, чрез организиране на събития по проекта, трансфер на знания и опит, организиране на тематични ученически посещения, разработване на различни ICT приложения и разработване на 3D видео.

Дали е късно тази идея да бъде вмъкната в проекта, не става ясно. Ясно е само едно – че тя е чудесна. Според специалистът който проучил трасето, реализирането на лифт от Делчево до Попови ливади е напълно реално и технически възможно. Нещо повече по средата на самият лифт има идеално място за градеж на еко селище. Идеята вече се проектира, ние публикуваме началните вариянти и чакаме мнението на нашите читатели по темата. Можете да го направите долу в коментарите!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене