Задържаните сводници в бардака „Биг Брадър“ в Гоце Делчев остават в ареста

Териториално отделение – Гоце Делчев към Районна прокуратура – Благоевград е привлякла в качеството на обвиняем М.А. и Г.Б. за извършени от тях в съучастие престъпления – трафик на хора с цел използването им за развратни действия и склоняване към проституция с користна цел. Деянията са квалифицирани по чл. 159а, ал.2, т.6 вр. ал.1 от НК, по чл. 155, ал.5, т.3, вр ал.3, вр. ал.2 от НК и по чл. 159в от НК.

Двамата мъже са били задържани при съвместна операция на Районна прокуратура – Благоевград и полицията.

В хода на разследването е установено, че в периода от м. март 2020 г. до 01.02.2021 г. те приемали и използвали жени за развратни действия, независимо от съгласието им. Жертвите били настанявани в къща на ул. „Енос“ в гр. Гоце Делчев и получавали парични суми, заплащани от клиентите срещу предоставяните от тях сексуални услуги. Освен това транспортирали с автомобил отделно лице от гр. Петрич до гр. Гоце Делчев с цел последващо използване за развратни дейности и системно предоставяли помещения на различни лица за полови сношения и блудствени действия. Тези деяния били извършвани от тях с користна цел по отношение на няколко жени.

По искане на наблюдаващия прокурор Районният съд е определил мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.А. и Г.Б. Те могат да бъдат обжалвани пред въззивната инстанция.

Разследването продължава.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене