Следващата седмица започва ваксинацията на персонала в училищата в Пиринско

Началникът на Регионалното управление на образованието – Благоевград Ивайло Златанов заяви, че след разговор с директора на Регионалната здравна инспекция е станало ясно, че до края на тази седмица в Благоевград ще бъде ситуиран кабинет, в който да се извършва ваксинацията на учителите и училищния персонал, предаде БНР.

„Проблемът по-скоро е в липсата на ваксини. Засега дози ваксини за персонала в училищата не е доставен. В групата на началниците на Инспекторатите обсъдихме, че вече текат ваксинации на учителите в София и Бургас, днес е започнала и в Русе, но ние най-вероятно ще стартираме в края на другата седмица“.

Ивайло Златанов припомни, че при първото проучване за желаещи да се ваксинират, положитетелно са отговорили около 20%, след което желание са проявили и още близо 5%. Така общият брой на заявилите желание до момента е около 25 процента.

Присъственото обучение за учениците от 1-ви до 4-ти клас в област Благоевград тече нормално. Няма индикации за някакви проблеми, каза още Ивайло Златанов. „В момента върви процес на оформяне на документация с директорите на училищата. Всеки ден има в Регионалното управление директори от областта. Вчера тук бяха директори от Хаджидимово, Копривлен, Сатовча. Те коментират, че няма проблеми, дори няма завишаване на броя на отсъстващите ученици. Надявам се в четвъртък, на 4 февруари, да стартира и присъственото обучение на учениците от 7-ми, 8-ми и 12-ти клас. Имаме готовност да направим това посрещане на учениците и смятам, че категорично е за добро“, допълни началникът на РУО-Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене