Ангел Джамбазки: В Скопие гледат на историята като меню

В Скопие гледат на историята като меню. Отварят и избират какво да си поръчат. Нещо си вземат, друго – което не им харесва, махат.

Това коментира в „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS  Ангел Джамбазки, евродепутат от ВМРО.

В Скопие правят напук. РС Македония разкри истинската принадлежност на върхушката, която управлява държавата, с решението да се изучава сръбски език в техните училища. Това са действия на „дълбоката държава“ там – а тя е белградска, коминтерносвска. Опитват се да ни извиват ръцете. Целта е западноевропейските държави да видят, че те се сближават със Сърбия и да окажат натиск върху България. Тези хора се подмазват на истинските си окупатори, категоричен бе Джамбазки.

В Скопие гледат на историята като меню –

едно си взимат, друго, което не им харесва, махат, убеден е патриотът.

Той обясни как се е появила сръбската общност в Македония. Те не са отишли там на екскурзия. Резултат са от политика на геноцид над българското население. Това е доктрината на Стоян Новакович – политиката на македонизма. След 1913 г., когато Македония е обявена за бановина Южна Сърбия, българчетата са били заставяни всяка сутрин да се кълнат във вярност на сръбския крал и да казват, че са „прави сърби“, заяви Джамбазки. Според него това е именно и иронията на съдбата. Сега върхушката в Македония всъщност се подмазва на истинските окупатори.

Предстоящите парламентарни избори

Стартирани са разговори с ГЕРБ за съвместно явяване с ВМРО. Ще довършваме и разговори в „Обединени патриоти“ заедно с НФСБ за изборите. Има вероятност да се явим и като ВМРО, самостоятелно.

Патриотът призна, че неговата лична позиция е за самостоятелно явяване на изборите, макар да е малко краен, като добави, че думата коалиция не е мръсна дума.

Джамбазки заяви, че няма как да имат общо с партии на националното предателство като ДПС и „Демократична България“ по отношение на коалиции. Той е убеден, че ВМРО няма да подкрепи правителство, в което участва ДПС, която смята за противоконституционна партия.

Кампанията на МО „Бъди войник“ продължава и през 2021 г.

Евродепутатът от ВМРО коментира и кампанията на Министерство на отбраната за популяризиране на военната професия. „Бъди войник“ продължава и през 2021 г. В социалните мрежи се коментира видеото, озвучено от министъра на отбраната Красимир Каракачанов, което рекламира воинската професия.

Не се притесняваме от нашите „розови приятели“, които не харесват тази реклама, коментира Джамбазки. Тя не е насочена към тях. Любителите на розови еднорози и знаменцето с дъгата са се „възпалили“ по темата. Те са целенасочено антинационални в своите позиции, коментира той.

Ангел Джамбазки е категоричен, че кампанията „Бъди войник“ е успешна. Резултатът от нея е най-добрият, откакто въобще има кампания за привличане на военнослужещи в армията.

Той отрече кампанията да  политическа пропаганда за ВМРО. „Бъди войник“ е пропаганда за държавността, заяви евродепутатът.

Цялото интервю с Ангел Джамбазки вижте във видеото >>>

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене