Националния печат

печат

В. „Капитал Daily”

Здравният министър успя да спре поръчки на предшественика си

След неуспеха на икономическия и спорния министър да спрат задействани от предшествениците си спорни сделки като увеличение на капитала на „Южен поток България“ и ремонта на зимния дворец, здравият им колега – Мирослав Ненков успя да се пребори с наследените поръчки за 29 млн. лв. от бившия здравен министър Таня Андреева.

Раданова смени борда на „Академика 2011“ заради Зимния дворец

Спортният министър Евгения Раданова смени борда на директорите на „Академика 2011“ ЕАД след противоречията около развитието на процедурата за избор на изпълнител на ремонта на Зимния дворец от последните дни.

Марин Маринов, Тодор Трифонов и Цветко Начев са били заменени с бившия изпълнителен директор от времето на правителството на ГЕРБ Борис Тодоров, Траян Христов и бившия главен секретар на спортното министерство Марияна Велкова заради неспазването на резолюция на министъра за прекратяване на процедурата.

В. „24 часа”

Фирма на Василев взела „ония“ 206 млн. лв. от КТБ, но не ги върнала

Софийският градски съд пусна от ареста последната от задържаните за източването на КТБ – Боряна Тренева. Мярката за неотклонение на зам. главната счетоводителка бе променена в подписка. Същата е определена и за главния касиер Мария Димова, която досега беше под домашен арест. Двете вече не са служители на КТБ, защото трудовите им договори са прекратени на 14 август.

Съдия Христинка Колева обясни, че обвинителната теза била сериозно разколебана.

В. „Стандарт”
Близнашки завеща съкращения на наследника си

До края на годината разходите на ведомствата трябва да се свият с 15%, което ще затрудни работата на централната администрация. Новите министри ще трябва да направят съкращения, евентуални структурни и персонални промени, което е болезнен процес. Това прогнозира служебният премиер Георги Близнашки вчера във Варна. Той призна, че служебното правителство не може да си позволи съкращения, защото ще излезе, че прави чистка.

Говорим евтино на Балканите

Нова година може да ни зарадва с по-евтини разговори с комшиите на Балканите. Държавите на полуострова са решили да премахнат роуминга помежду си от 1 януари 2015 г. Ако успеят, ще звъним по GSM-а от съседните ни страни без допълнително оскъпяване. Преговори за това са водили представители на комисиите за регулиране на съобщенията на Македония, Турция, България, Сърбия и Албания. На срещата, която приключи вчера в Скопие, е присъствал и шефът на родното КРС Веселин Божков, научи „Стандарт“.

В.”Монитор”

Килърът на Семков изплува от фирмите му

  Разследващите ровят във фирмите на убития във вторник през нощта ботевградски бизнесмен, тъй като смятат, че причината за екзекуцията му се крие именно там. Семко Семков е управлявал над 15 компании, имал е участие в три сдружения, бил е в управата на футболен клуб „Балкан Ботевград”, държал на концесия и ловното стопанство и гората в Литаково.

Пращат частите от асансьора убиец в 3 лаборатории

Втори път експерти огледаха асансьора убиец вчера. Частите от асансьора ковчег, който падна и уби 47-годишната Цветелина и прати в кома шест години по-младата Мария, ще бъдат изпратени в три различни лаборатории. Останките от съоръжението са били свалени още след инцидента от експертите от Държавната агенция по метрология и технически надзор.

Те направиха вчера и втори оглед, при които взеха още материал за изследване.

В. „Новинар”

„Синият език“ провали сделка с Катар за 20 000 шилета

Избухналата епидемия от болестта „син език“ стопира изпращането на 20 000 български шилета в Катар съгласно двустранен договор, който беше подписан на високо ниво.

Това заяви Бисер Чилингиров, председател на Националната овцевъдна асоциация. Той добави, че данните показват, че родният пазар на животни е в криза от 2 месеца, защото хората не могат да вземат добра цена за млякото, което произвеждат, а и се налага да хранят животните с готова храна, която е предназначена за зимата. 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене