„Транс Балкани” е фирмата, която иска да прави логистичен център в Дупница

Мощната спедиторска фирма, която иска да открие логистичен център в базата на бившата „Дупница Табак”, е “Транс Балкани”, научи „Струма”. На предстоящото си заседание на 29 януари общинските съветници ще дадат картбланш на кмета М. Чимев да подпише меморандум с фирмата с международно участие.

Представители на фирмата вече са огледали общински имоти, върху които може да разположат инфраструктурата си. Те са се спрели на две сгради на бившето предприятие “Дуппница Табак”, които са собственост на общината. От “Транс Балкани” водят разговори със собственика на останалите сгради в имота Венчо Бачев от Благоевград.

Както “Струма” писа, заради задължения към общината за над 1 млн. лв. на фирмата на Венчо Бачев общината му взе две от сградите на предприятието.

Имотът на „Дупница Табак” е подходящ за бъдещия логистичен център, тъй като ще може да се използва и жп линията на фармацевтичното предприятие, което се намира до бившия тютюнев склад. Местоположението на Дупница до АМ “Струма” също е предимство, провокирало фирмата да предпочете града за инвестицията си.

“Транс Балкани” извършват превози по море и суша от и за страните от ОНД, Азия, Центрълна и Западна Европа и Балканите. Очаква се в логистичния си център в Дупница да разкрият около 400 работни места, ако, разбира се, се стигне до сделка, коментират от общината.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене