БАБИНДЕН Е! Кметът на Кресна подари ваучери на всички деца родени през 2020 година

В град Кресна всяка година по стар стил се празнува бабинден. Тази година заради епидемичната обстановка традицията няма да бъде спазена. Въпреки това, кметът Николай Георгиев раздаде ваучер за пазаруване на родените деца през 2020 година.

За изминалата година са родени 40 деца в община Кресна. Последните бебета са родени на 29-ти декември Йордан Маламов и Стефан Чангулов, а първото за тази година се роди на 12-ти януари и се казва Сияна Траянова, която е от с. Сливница.

По традиция всяка година кметът раздава завивки за новородените и цветя на майките, но тази година подаръците са в подкрепа на родителите за радост на децата. Заедно с ваучера бе подарена и картичка с поздравителен адрес.“Кресна е малка община, но пък компенсираме с добри хора, работни мъже, грижовни майки и весели баби. По случай днешния празник поздравявам всички бебета, майки, баби и акушери. Бъдете здрави, обичани, изпълнени с благоденствие и през другата година децата да бъдат двойно в нашата община”, пожела кметът Георгиев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене