Първото бебе в община Рила за 2021 г. се роди часове преди Бабинден

ЧАСОВЕ ПРЕДИ БАБИНДЕН! Първото бебе в Рила за 2021 г. изплака в линейката на път за Благоевград в ръцете на д-р Корчев

Първото бебе в община Рила за 2021 г. се роди в линейката на път за родилно отделение в Благоевград.

На 20 януари около 19,30 ч. е подаден сигнал в Спешен център от националния телефон 112 за жена, която ражда.

Дежурен в този момент е бил д-р Мирослав Корчев. За броени минути линейката пристигнала на подадения адрес в Рила. Установено е, че 36-г. Галя Димитрова е получила разкритие. Тя веднага е качена в линейката и тръгнали към благоевградската болница.

Развълнуван, д-р М. Корчев разказа за извършеното от него екстремно израждане: „На път за Благоевград, някъде около село Пороминово, изтекоха водите на родилката и започна родов процес. Нямаше време за чакане и започнах израждането на бебето. Всичко мина нормално. Роди се здраво и красиво момченце около 4 кг. В този момент изпитах огромна радост. В ръцете ми се роди нов живот. Момченцето е петото бебе в семейството. В моята практика на лекар в Спешен център съм изродил около 20 бебета при нетрадиционни условия. Едно се роди на нивата в ломско село, където бях лекар, друго на кушетката в Спешен център”, спомня си д-р М. Корчев.

Линейката е закарала родилката и малкото юначе в родилно отделение на благоевградската болница. То е първото бебе за 2021 г. в община Рила. През изминалата 2020 г. в общината са се родили 22 деца.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене