Народният представител Георги Динев: Годините ще минат, празното политическо говорене на опозицията ще се забрави, направеното за хората остава!

ПП ГЕРБ и Премиерът Бойко Борисов поемат управлението за първи път през 2009г. Към онзи момент България не разполага с нито една многофункционална спортна зала в страната, която да може да приеме голям спортен форум или такъв в сферата на културата. Години наред спортните федерации и културните институции настояват за това, но такава така и не бива изградена.
Припомням този факт, защото 12 години по-късно и след три правителства на партията ни бяха изградени десетки спортни зали с различен капацитет в цялата страна. В голяма част от областните центрове вече има реализирани подобни модерни съоръжения.
За това време държавата ни бе домакин в тях на световни и европейски първенства в различните видове спорт, проведе стотици мащабни културни събития.
Сега дори не прави впечатление, когато поредният български град тръгва да изгражда спортна зала и винаги среща подкрепата на правителството.
Отбелязвам тези факти, защото това е изключително важна инфраструктура за българските граждани, която десетилетия след нас ще бъде културно и спортно средище в градовете в нашата страна. Тя стана възможна благодарение на икономическата стабилност в държавата, която винаги е била налице при управлението на ПП ГЕРБ и благодарение на усилията на премиера Бойко Борисов, на хора като министър Петя Аврамова, министър Красен Кралев, Николай Нанков и всички екипи на МРРБ и ММС, които ги реализираха.
Годините ще минат, празното политическо говорене на опозицията ще се забрави, направеното за хората остава!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене