Ех, тези неврокопчани! И кметът на Пазарджик с корени от Гоце Делчев!

Градоначалникът на Пазарджик и един от най – успешните кметове на България . г-н Тодор Попов е с корени от Гоце Делчев, научи Топ Преса от свои източници.

Кметът на града е роден в град Пещера но един от родителите му е роден в центъра на Гоце Делчев и семейството е живяло известно време в града.

Нашенецът е единственият кмет на Пазарджик, който може да се похвали със спечелването на три поредни мандата – Тодор Попов, днес навършва петдесет години. Освен това, че вече има зад гърба си половин век, той може да се гордее днес и с това, че градът ни стана още по-красив през последните десет години. На 4 ноември Тодор Попов и администрацията му, отбелязаха и десет години управление.

Тодор Попов е роден на 26 декември 1967 година в Пещера. Завършва „Право“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 1992 до 1995 година е младши съдия и районен съдия в Окръжен и Районен съд – Пазарджик. В периода 1995-2007 година работи като адвокат.

От 1999 до 2003 година е общински съветник в Общински съвет – Пазарджик, а в следващите четири е председател на Общинския съвет. През ноември 2007 година е избран за кмет на Пазарджик. Издигнат от инициативен комитет, Попов печели изборите и през 2011 година на първи тур, с 65% подкрепа от страна на жителите на общината. Избран е за кмет и трети мандат – през 2015 година, след като на балотажа пребори кандидата на ГЕРБ. Семеен, с две дъщери.

Репортер на Топ Преса надникна в кабинета на кмета без да знае той и задне част от отличията му. Те говорят сами по себе си!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене