Ремонтират улици в Гърмен и Дебрен, които никога не са асфалтирани

Ремонт на три важни улици предстои в селата Гърмен и Дебрен. Една от пътните отсечки е в общинския център, а другите две са в другото населено място. Тяхното асфалтиране е осигурено по проект на Местната инициативна група Гърмен-Хаджидимово-Гоце Делчев. Стойността му е 400 000 лева.

В момента предвидените за рехабилитация улици се подравняват с техника, терените се подготвят за ремонта. Има избран изпълнител, сключен е и договор за изпълнението на ремонтните дейности. „В момента студеното време не позволява да започне същинската работа. Но при първа възможност ще положим асфалт на тези три улици, които са много важни за местните хора. Опитваме се да решаваме проблеми с инфраструктурата, които са били загърбвани години наред”, сподели кметът на община Гърмен – Феим Иса.

Върху улиците ще се положат два пласта от по 4 сантиметра асфалт. Предвижда се и изграждането на нови тротоари. „По този начин трите улици ще имат съвсем нова визия и ще осигурят комфортно придвижване и за жителите, и за гостите на Гърмен и Дебрен”, допълни общинският управник.

Ремонтират улици в Гърмен и Дебрен, които никога не са асфалтирани

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене