Проф. Светлана Шаренкова: Четири години БСП беше алтернатива на ГЕРБ, докато другите партии явно или неявно ги подкрепяха

Левицата не е участвала в разграждането на държавността и поставянето на България на последно място във всички европейски класации

„БСП беше една от първите партии, която се присъедини към големите антиправителствени протести и искаше незабавни избори. От тази гледна точка тя е готова за избори още от лятото“. Така отговори на въпроса за готовността на БСП за предстоящия парламентарен вот членът на Националния съвет на БСП проф. Светлана Шаренкова в предаването „Офанзива“ по Нова нюз.

  Проф. Шаренкова изрази позиция, че не трябва да се променят кардинално изборните правила по-малко от половин година преди избори, каквато промяна би била въвеждането на гласуване по пощата. Въпреки това трябва да се върви към модернизиране на изборите в България, посочи тя.

„Четири години БСП беше ясна алтернатива и опозиция на управлението на ГЕРБ. През всичките тези години тя е представяла своите алтернативни политики и алтернативни бюджети, докато другите парламентарно представени партии явно или неявно подкрепяха това управление. Левицата не е участвала в разграждането на държавността и поставянето на България на последно място във всички европейски класации, което е заслуга на сегашните управляващи и подкрепящите ги през годините формации“, аргументира се Светлана Шаренкова защо БСП е най-подготвена да управлява.

„Цветан Цветанов преди седмица каза, че вотът ще бъде контролиран от МВР и ромският вот ще бъде под влияние на управляващите. Никой не обърна внимание тогава на този скандал, а той беше човекът, който през последните 10 години правеше изборите на ГЕРБ. Именно това е мафиотско-мутренският модел на ГЕРБ, срещу който БСП се бори“, изтъкна проф. Шаренкова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене