18 годишна родственица на Пейо Яворов от Гоце Делчев зае престижното трето място на 15-то издание на конкурса на ВМРО „Македонско девойче“

Катерина Костадинова Крачолова снощи, на 15-то издание на конкурса на ВМРО „ Македонско девойче“ зае престижното трето място. Прекрасната новина за Топ Преса съобщи председателката на Женското дружество на ВМРО в Гоце Делчев Снежана Стоева, която поиска чрез медията ни да поздрави прекрасната участничка и нейното семейство.

18 годишната чаровница бе номинацията на женското дружество на ВМРО Гоце Делчев, съобщи още г-жа Снежана Стоева.

Изненадващото е, че Катерина Костадинова Крачолова е родственица на известния патриот, революционер и поет Пейо Яворов, който е и първият кмет на град Гоце Делчев.

„За мен България не е просто територия с население. България е ДНК, наследство, дух, кръв, манталитет, здраве, щастие. Аз съм горда и щастлива. Аз съм българка!“ споделя 18 годишната Катерина Крачолова.

Така в снощното 15-то издание на конкурса, което  заради епидемичната обстановка се проведе онлайн на върха на класацията бе номинирана от престижното жури Калина Георгиева от Плевен която получи титлата „Мис Македонско девойче“ за 2020 г. Конкурсът се организира от Националната женска организация за 15-а поредна година. Целта е да покаже естествената красота на българката. Конкурсът премина при стриктно спазване на оповестените от НЖО правила за провеждането му онлайн. Събитието се провежда под патронажа на д-р Султанка Петрова – председател на НЖО на ВМРО и заместник-министър в МТСП. Тя бе и председател на журито, което оценяваше участничките.

Членове на журито бяха: Юлиан Ангелов – депутат от Обединени патриоти и организационен секретар на ВМРО, Асен Павлов – ръководител на ансамбъл „Чинари“, Ваня Деневска – заместник-председател на НЖО, Албена Балчева – организатор на НЖО. Журито оцени представянето на младите българки. Всяка участничка в конкурса предварително бе подготвила свое представяне: видеоклип и по 1 снимка със спортно елегантно облекло, народна носия и официален тоалет.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене