Скандал в БСП кой да е в листата за депутати?

Скандал в БСП кой да е в листата за депутати? Бившето полицайче Любен Милев и амбициозната съветничка Г. Янчева се скараха за местата

Веднага след като президентът Румен Радев издаде указ за насрочване на парламентарните избори на 4 април започнаха гръмки скандали и щуротии в редиците на БСП-Благоевград. Организацията е разделена и това е факт! Пускат се само кьорфишеци, а действия никакви.

Огромен скандал се вихри на тихия фронт между бившето ченге и сега зам.-кмет Любен Милев и амбициозната общинска съветничка Гергана Янчева. Двамата се борят кой на кое място да е в листата за кандидати за народни представители.

Всички знаят, че Любен Милев е приближен на Костадин Паскалев и без неговата подкрепа той е напълно безгласна буква. Едва ли Милев ще се запомни с нещо съществено като зам.-кмет, тъй като постът му по сигурността в общината е напълно кух и излишен.

Милев изобщо нищо не промени за въвеждането на някакъв контрол и ред в общината, за паркирането по пешеходните пътеки, за кучетата и др. неща. А за какво ли му плащат близо 3000 лв. заплата изобщо не е ясно.

На миналите парламентарни Гергана Янчева си навлече гнева на съпартийците след като лъсна „подривната“ и дейност с местата за преференциите, въпреки изричното взето решение от благоевградската структура – да се гласува преференциално само за лидера на партията.
Гергана Янчева събра 2500 гласа – със 76 по-малко от тогавашния председател на БСП Николай Бошкилов. Социалистите в Благоевград и региона бяха силно възмутени и разочаровани от ситуацията. Те настояваха Янчева сама да подаде оставка от ръководния пост в партията, а ако тя не стори това сама, бяха готови на публичен вот на недоверие.

Гергана Янчева се слави с това, че често взима думата на заседания на ОбС-Благоевград, говори дълго, но не винаги е ясно това, което казва и аргументирано. Но като няма кой друг, тя трябва да покаже някаква дейност.

Безспорен факт е, че благоевградската структура е пълна нула и това лъсна след резултатите на конгреса на БСП в края на септември миналата година. Нито един от благоевградската структура не влезе в Националния съвет на БСП, в който влязоха близо 180 социалисти от всички области в страната. Само 6 -тима от областта гласуваха за лидера Любен Милев на провелия се 50 -ти юбилеен конгрес на червените.

Цялото признание и власт в партията в региона е в ръцете на гоцеделчевци, които имат трима представители и участват във вземането на важни решения на партията-майка. Срам и позор е, че от Благоевград няма нито един!

В крайна сметка социалистите в Благоевград издигнаха Томов за кмет и пляскаха с ръце и пиха шампанско за победата му, но в рамките на управлението му за 1 година няма никакво подобрение за града.

След многобройните дела и шикалкавения хората се чудят той кмет ли е или не е. Съдебната сага заприлича на турски сериал и продължава вече повече от година. През това време гаф след гаф, губят се пари от протакания, делата срещу община Благоевград не престават, съдилищата са затрупани с жалби от неправомерно уволнени от Томов служители. И в крайна сметка данъкоплатците трябва да плащат за грешките на управниците на общината.

И така за над година управление екипът “Томов” бележи провал след провал и хората вече нямат никаква надежда нещата да тръгнат в положителна посока. Ден след ден буквално се излагат в опитите си да се правят на компетентни ръководители, а Благоевград вече стана за
смях пред цяла България.

vajno.org

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене