Гърция осъди 85-годишен българин на 27 години затвор и петцифрена глоба в евро

Гърция осъди 85-годишен българин на 27 години затвор и петцифрена глоба в евро, без той да е стъпвал в южната ни съседка

Човечецът е  бил обвинен, че превозвал мигранти с камион, който си купил в Швеция. Според него и близките му цялата мистерия се крие в нещо много просто – открадната лична карта.

„На пазара в Бяла Слатина ми откраднаха документите. Веднага отидох в полицията. Блокирах си дебитната карта. Направих си снимка за нови документи. След месец и половина ме извика прокурор и ми каза, че имам регистриран камион на мое име и съм прекарвал мигранти“, разказа в ефирът на Нова телевизия осъденият Никола Милчев.

 

„Получихме първата призовка през 2016 г.  Подадохме писма до всички институции в страната. Казаха ни да си наемем адвокат”, заяви Илияна Каменова, внучка на потърпевшия.

 

„Свързахме се с врачанската прокуратура. Баща ми даде показания. Казаха му да не се притеснява. Няма как с 300 лв. пенсия да плащаме за адвокат.  Не пожелавам на никой да преживява такъв шок. По най-бързия начин намерихме българска адвокатка, която работи в Гърция. Преди дни спечелихме дело за мярката за задържане  под стража”, коментира дъщерята на Никола – Паулина Каменова.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене