СЛЕД ПОТОПА! Две села в община Сатовча останаха без най пряката връзка между тях! Водата съсипа и местна туристическа атракция!

Две села в община Сатовча останаха без най пряката връзка между тях. Сега вместо седем кирометра трябва да изминават по 60 км.

Проливните дъждове не подминаха и единствената връзка между двете села Слащен и Беслен моста над река Места в месноста „Пробитата скала“.  Можете да видите долу на снимките предишното и настоящото състояние на „Пробитата скала“ – една от водещите туристически атракции в региона. Съоражението е строено от местните хора и от двете общини Хаджидимово и Сатовча и жетелите и от двете села имат ниви от другата страна на реката и минаваха на по пряко и си ходяха на гости и да обработват нивите но сега без мост земите им ще станат пущинаци защото не си заслужава да се минават шестдесет километра за тази работа.

Чрез Топ Преса местните молят апелът им да стигне до всички институции за да им се изпрати помощ. Редно е нито един проблем следствие на наводнението да не бъде подминаван.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене