Александър Мацурев изпълни поредният си поет ангажимент към производителите на лавандулов разсад от с. Туховища

По инициатива на депутата от ПП ГЕРБ, Александър Мацурев министъра на земеделието Десислава Танева проведе виртуална среща за реализация на продукцията им с производители на лавандулов разсад от Туховища.

Депутата от ПП ГЕРБ Александър Мацурев изпълни поредният си поет ангажимент към производителите на лавандулов разсад от сатовчанското село Туховища. Преди известно време при посещение в община Сатовча за помощ на местните стопани депутатът Мацурев е бил потърсен от кмета на село Туховище Шукри Шукриев и хора от района. „Така производители на лавандулов разсад дойдоха при мен и споделиха, че имат проблем в реализацията на продукцията си, заради некоретна фирма. За това днес по моя покана Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева проведе видео разговор с тях. По нейно разпореждане, на общинско ниво ще бъде изготвен списък с производителите, чиято продукция все още е нереализирана. На място ще дойде и директорът на областна дирекция „Земеделие“ –  Благоевград Кирил Укев. Чрез дирекция „Растениевъдство“ към МЗХГ, този списък ще бъде изпратен към производители на лавандула и браншови организации, които при интерес да имат възможност да закупят съответната продукция.

За тютюнопроизводителите, кандидатствали по извънредните мерки COVID, министър Танева съобщи, че плащанията ще бъдат през февруари, обясни народния представител Александър Мацурев след проведената виртуална среща и поетите ангажименти за оказване на адекватна помощ на производителите от Туховище и тютюнопроизводителите от района.

Искам да благодаря на министър Танева, с която от години работим в синхрон, за това че се ангажира с всеки един проблем и не спира да търси решение, заяви още Мацурев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене