Фондация на убита журналистка храни докторите в Гоце Делчев

Фондацията на Виктория храни лекари

Топла супа получиха в първо вътрешно отделение на пернишката болница „Рахила Ангелова“

120 медици в Русе ще получават обяд и вечер

Топъл обяд и вечеря ще получават от утре до 13 декември русенски лекари. Тя ще им бъде осигурявана от фондацията „Направи добро на непознат“, която беше създадена в памет на убитата журналистка Виктория Маринова.

Русе е деветият български град, който се включва в кампанията „#хапка надежда“, целяща да осигурява топла и вкусна храна за медицинските лица, които са на първа линия в битката с коронавируса. В доброто дело активно се включват ресторанти, които приготвят ястията, а доброволци ги разнасят до болниците с COVID отделения. Кампанията, която стартира преди 3 седмици, вече се провежда в София, Габрово, Велико Търново, Пловдив, Перник, Асеновград, Плевен и Гоце Делчев, а в дунавската столица започва от утре и ще продължи до 31 януари догодина.

Доброволци разнасят храната

От „Направи добро на непознат“ искат да продължат мисията и целите, в които е вярвала Виктория – а именно да приобщи колкото се може повече хора да правят добри, безкористни дела за други, непознати хора, които имат нужда от помощ.

В момента 120 са медиците в Русе, които са на първа линия в борбата с COVID-19. „Качествената храна дава сили, а точно тези сили ще са им нужни в следващите 2 месеца, за да издържат на изпитанията и големия брой пациенти в болницата. В момента медицинският персонал се храни със същите ястия, каквито се дават на пациентите. „#хапка надежда“ подкрепя медиците с топла храна, с човещина и с посланието „Не сте сами, ние сме до вас!“, обясниха доброволци от най-големия български град край река Дунав.

Доброто дело на Виктория Маринова е продължено

Всеки ден за русенските медицински лица ще се приготвят 80 порции за обяд (обща стойност 240 лева) и 60 порции за вечеря (обща стойност 180 лева). Затова и от „#хапка надежда“ призовават да се включат не само ресторанти, но и хора, които могат да окажат финансова подкрепа.

„Искаме да дадем лъч надежда в мрачния живот на лекарите ни, които вече са прекалено уморени, накрая на силите си и все по-намаляващи като персонал. Желанието ни е храната да е енергия – не само за телата им, но и да се почувстват добре. Че не са забравени и сме им благодарни“, обяви пред „България Днес“ доброволката Кремена Кунева, която участва в кампанията в София. По нейни думи има случаи, в които лекари не ядат през цялото 12-часово дежурство в COVID отделението.

bgdnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене