111 църкви подпомогна третото правителство на Бойко Борисов!

Внушителните 111 църкви заедно с прилежащи към тях 224 сгради са били подпомогнати с 45 418 295 евро по време на третото правителство на министър-председателя Бойко Борисов. Средствата са отпуснати по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), за да придобият достоен за миряните вид. Това показва справка изготвена от Министерския съвет за периода 2014 – 2020 година. 

Отделно от тях, субсидия по ПРСР на стойност 13 031 597 евро са получили 39 български манастира с прилежащи към тях 43 обекта.

През 2017 г. в Русе отвари врати наново изграденият храм „Всех Святих“, който е копие на съборения през 1975 г. Храмът е доказателство, че духовността и духовните средища са свети за нас българите и не могат да бъдат разрушени. Повторното изграждане струва много усилия и дарения на русенци, а през 2016 г. правителството пое ангажимент и отпусна средства за довършване на храма. По този начин правителството на Бойко Борисов за пореден път доказва, че християнската вяра е основен стълб в държавността и дава упование на поколения наши сънародници. През идната година правителството ще продължава да подпомага реконструкцията и изграждането на нови църкви и манастири, за което са залегнали значителни суми в бюджета. Инициативата на правителството за отпускане на средства за изконните български църкви и манастири бе подета и от будни граждани. Един от тях Борислав Лазаров дари солидни собствени средства за реновирането на храм „Света Петка“ в столичния квартал „Орландовци“. Въпросният храм дава упование на хиляди българи, които са възхитени от начина, по който изглежда в момента църковния храм.

Blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене