Дебрен ще дострои с държавни пари физкултурния салон в училището

Правителството отпусна близо 160 000 лева за доизграждане на физкултурния салон на Обединено училище „Св. Климент Охридски“ в гърменското село Дебрен. И премиерът Бойко Борисов не пропусна да посети населеното място днес при втората си обиколка из Пиринския край в рамките само на една седмица, както и да подчертае факта, че се отпускат милиони за Родопите, за образованието, за училищата.

„По цял ден се налага да се оправдаваме защо даваме на малките населени места – за игрища, за училища, за детски градини. На „жълтите павета“ много трудно асимилират някои наши колеги и опоненти, че има в България хора, които живеят пак тук“, отбеляза министър-председателят. Премиерът Борисов изтъкна, че подкрепата на правителството за българските общини продължава, независимо от огромните трудности заради пандемията от COVID-19.

По повод желанието на общината да санира сгради в Дебрен, заместник-министърът на регионалното развити и благоустройството Николай Нанков изтъкна, че един от проектите, който се подготвя по линия на Националния план за възстановяване и устойчивост на България, е именно за енергийна ефективност. Общините ще могат да се възползват от него за саниране на публични сгради.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене