Гражданка гневна на Румен Томов! Защо социално жилище в жк „Запад” за 415 000 лв. стои празно? Кой ще отговаря за похарчените пари и причинените неудобства на жителите на няколко жилищни блока в квартала?

Защо преходно социално жилище в Благоевград, изградено за 415 000 лв. в последните дни на мандата на бившия кмет Атанас Камбитов, стои още необитаемо и до какви поражения на новоизградената инфраструктура е довело голямото бързане тогава – тези въпроси поставя в гневен пост благоевградчанката Гергана Боянова.

„Кой ще отговаря за причинените неудобства на жителите на няколко жилищни блока в жк “Запад” на Благоевград?! Всичко започва през лятото на 2019 г., месеци преди края на управлението на г-н Камбитов!!!

За изключително кратки срокове, в рамките на около 3 месеца, стара постройка (работилница за служебните автомобили на община Благоевград) е преобразувана в “преходно жилище”! Според живеещи в близост се е работило денонощно, като няколко блока (около 6) са били подложени на невероятен терор!!! Какво ли е налагало това бързане, всичко да приключи преди местните избори в Благоевград?!

Разбира се, да бъдат усвоени въпросните 415 000 лв.!!!За съжаление след близо две години тази постройка е необитаема, със следи от “голямото бързане” и горчивината на живеещите в близост, които на всичко отгоре все още “изпитват” здравината на автомобилите си!!! Изградените пешеходни тротоари, или поне останалото от тях, се използват за паркиране на автомобили!!!”, това пише в поста си Гергана Боянова и прилага снимки от мястото, на които се вижда рушаща се инфраструктура, както и самото необитаемо социално жилище.

Репортер на „Струма” потърси за коментар зам. кмета Василиса Павлова. Ето какво заяви тя:

„Тази услуга заедно с още четири са нови за община Благоевград и са разработени в рамките на общ проект с европейско финансиране. Услугите предстои да бъдат разкрити, като в началото на новата година ще се обявят конкурси за избор на персонал, който да обслужва и обгрижва потребителите. По същия проект в бившия Дом за сираци има изградени 2 услуги, планирано е създаването на още 2, чието пускане също е предстоящо. Проектът предвижда до 2022 г. услугите да работят с европейско финансиране, след което общината ще трябва да ги защити пред държавата, за да продължат да се развиват, но вече с финансиране от републиканския бюджет“, каза В. Павлова.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене