Общинският съветник Росен Думанов: Рано или късно проектът „Кула в Гоце Делчев“ ще бъде реализиран!

Изключително доволен съм, че проектът Кула в Гоце Делчев на архитект Георги Белянов е оценен високо и отличен със специална архитектурна награда, сподели общинският съветник Росен Думанов. Той е автор на идеята в град Гоце Делчев да бъде изграден един модерен и функционален съвременен символ, който младият архитект Георги Белянов е проектирал. „Доста скептично бяха приети идеята и проекта на първото им представяне преди повече от година от местни специалисти и неспециалисти в град Гоце Делчев – разкри Росен Думанов. Тогава, няма да скрия, бях обиден и казах на Жоро – „Хайде, събираме цирка!“, Даже ми хрумна да предложим проекта на друг град, но младите лесно не се отказват.

И дойде моментът, в който компетентно жури от девет доказани архитекти и професионалисти оцениха проекта със Специална награда за иновативно архитектурно и художествено решение.

Проектът не е само Кула в Гоце Делчев, а ще е място за срещи, място за панорамни наблюдения, интересно място за посещение от семействата на наши съграждани, място на което туристите могат да си направят снимки, място за организиране на събития. Рано или късно тази идея ще бъде реализирана, категоричен е Росен Думанов. Той е доволен, че и сред обществеността на Гоце Делчев проектът само за ден, получи стотици харесвания, коментари и споделяния. Според него изграждането на този нов символ на град Гоце Делчев няма да изключително скъпо начинание като средства.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене