Какво ще е времето на Коледа

Днес ще се задържи топло за сезона, с до умерен вятър от юг-югозапад. Облачността над страната ще е разкъсана, средна и висока, след пладне от запад ще се вплътнява и снижава. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 12° и 17°, сочи справка в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за декември.

Над Черноморието ще има разкъсана средна и висока облачност. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 13°-17°. Температурата на морската вода е: 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините

ще има разкъсана облачност, която след пладне над масивите от Западна България ще се вплътнява и снижава, но все още без валежи. Ще духа силен югозападен вятър. Топло за сезона време с максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра – около 4°.

През нощта срещу събота

в северозападните райони ще започнат валежи от дъжд, а в събота в Северозападна България валежите ще продължат през целия ден, а в останалата част от страната ще са само на отделни места и слаби. От север ще проникне студен въздух и дневните температури в Северна и Западна България ще се понижат. В югоизточните райони, където вятърът ще остане с южна компонента, ще се задържи по-топло.

В неделя

валежи ще има в цялата страна, значителни по количество ще са в Западна и Южна България. Температурите в северната половина от страната ще се понижат още и в северозападните райони и Предбалкана дъждът ще премине, а в североизточните временно ще се примесва със сняг.

В понеделник

в Западна и Централна България валежите ще спрат, а облачността ще се разкъсва и намалява. В Източна ще се задържи облачно, преди обяд все още ще превалява дъжд. Вятърът ще е от югозапад, слаб до умерен. Температурите ще останат високи за края на декември.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене