Повторно заразената с Ковид-19 медсестра от Благоевград издъхна в реанимация

Повторно заразената с коронаинфекция благоевградска медицинска сестра Йорданка Паунова загуби битката с Ковид-19. Тя е починала в отделението по реанимация на МБАЛ – Благоевград след близо двуседмични усилия на лекарите.

Първата й среща с коронавируса била през месец май, като тогава го изкарала сравнително леко. В началото на декември обаче се почувствала зле, имала типичната симптоматика и след като направила изследване, PCR тестът за Ковид-19 бил положителен. Медсестрата е приета за лечение в едно от Ковид отделенията, но състоянието й се влошило и е преместена в интензивния сектор, където снощи е издъхнала.

Йорданка Паунова се пенсионира на 8 март 2018 г. като медсестра от вътрешно отделение с 39-годишен трудов стаж, но и след това продължи да работи и да се грижи за пациентите.

За съжаление това е трета медицинска сестра от Благоевград , жертва на коварния вирус през този месец. В началото на декември Ковид-19 погуби медицинската сестра от отделението по хемодиализа Ана Попниколова и Вангелия Кипрова, медсестра в отделението за интензивно лечение на психичноболни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене