Добро дело! По инициатива на кмета на Хаджидимово Л. Терзиев шест месеца докторите и сестрите от вътрешно отделение на болницата в Г. Делчев ще получават финансова помощ!

По 700 лева за всеки един лекар от „Вътрешно отделение“ на МБАЛ „Иван Скендеров“ и по 300 лева за всяка една медицинска сестра уреди кметът на град Хаджидимов Людмил Терзиев по своя иницатива. Парите ще бъдат даравяни във вид на финансови бонуси, съобщи градоначалникът пред Топ Преса. 

Днес след проведена инициатива от кмета на град Хаджидимово – Людмил Терзиев, докторите от „Вътрешно отделение“ на МБАЛ „Иван Скендеров“ получиха по 700 лева финансова помощ заради факта, че непрестанно са на първа линия в борбата срещу заразата COVID – 19. Заедно с тях за медицинските сестри бяха предвидени по 300 лева финансова помощ. Тази кампания, организирана от господин Терзиев, ще продължи през следващите шест месеца, увери ни самият той, давайки специално изявление за Топ Преса.

Заедно с парите, в помощ на семействата на докторите, те получиха и ваучъри за обувки от управителя на обувна фабрика в град Хаджидимово – Борислав Петров.

„Чрез медията ви искам да изкажа признателността си и огромна благодарност на работещите на първа линия лекари от МБАЛ „Иван Скендеров“. Те трябва да знаят, че винаги могат да разчитат на нашата подкрепа. В трудни моменти се разбира кога едно общество е сплотено и силно…“, коментира пред Топ Преса жеста си кметът Терзиев.

В кампанията по събирането на средствата за помощ на лекарите са се включили и местните предприемачи: Венци Амзов, Людмил Свиленов, Андрей Симеонов и Кръстьо Веселинков. С тяхна помощ бюджетът за осигуряване на финансовите бонуси за лекарите от „Вътрешно отделение“ на МБАЛ „Иван Скендеров“ за следващите месеци е осигурена. Бонусите за сестрите пък са от личните средства на кмета Людмил Терзиев.

Топ Преса е благодарна за тази новина от Хаджидимово! Трогнати от жеста и вниманието на кмета Терзиев и хората, спомогнали това добро дело да се реализира, ще им цитираме една стара поговорка: „Този, който дарява – дава заем на Бог“. Сигурни сме, че добрината ви ще се върне в двоен размер. А на докторите, които се борят за нашето здраве всеки ден, ще пожелаем здраве, сили и дано прекарат повече време с близките си на предстоящите Светли Празници.

Желаем и скорощно оздравяване на болните в местната болница. Молим се за вашето здраве!

Весела Коледа на всички!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене