Кресна довършва ремонта на училището, готви асфалтирането на улици

Ремонтът на сградата и прилежащия двор на СУ „Свети Паисий Хилендарски” в град Кресна са на финалната права. „Останаха незначителни довършителни дейности. Най-важното е, че учениците ще учат в комфортна среда”, коментира кметът на общината – Николай Георгиев.

Финансирането на проекта е в размер на 1 960 000 лева и е по Програмата за развитие на селските райони. Вътрешната част на сградата на училището не бе ремонтирана от неговото създаване през 1977 г. Сега там се направи основна реконструкция и модернизация. Всички класни стаи са като нови, както коридорите и тоалетните. Постройката е санирана. В двора пък има вече многофункционално спортно игрище.

Ремонти на няколко улици предстоят в началото на следващата година. Ще се положи нова асфалтова настилка, ще се изградят и нови тротоари.

„С тези ремонти решаваме дългогодишни проблеми на жители на нашата община”, каза още  кметът Георгиев. Той призна, че общината продължава да е в тежко финансово положение, но не спира да инвестира в подобряване на условията за живот.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене