Няма основание да се затваря Гоце Делчев заради Ковид кризата! В града вървят неверни слухове!

До ушите на Топ Преса стигна мълвата, че района на град Гоце Делчев ще бъда затворен с КПП -та, заради кризата с короновируса. Както вчера медията ни писа първа и едиствина, в града и района има ПИК на заболели, болницата е пълан има и доста заразени амбулаторни случаи, които се лекуват в дома си. 

Тази напачена обстановка ражда какви ли не слухове, приказки и конспирации, които стигат до ушите да нас медиите и ние се чувстваме длъжни да ги нищим. Особено когато става въпрос за общественото здраве. Из града и района върви мълвата, че град Гоце Делчев скоро ще бъде затворен с КПП – та, заради това, че има много заразени в района. Говори се че има доставърени съоражения и химически тоалетни.

Справка направена от нас в общинския кризисен щаб, показва, че основание за такова нещо няма. „решенията за подобни мерки се вземат от областния управител и РЗИ – Благоевград“, споделиха местните борци със заразата.  Към днешна дата поводи за притеснение в тази посока – няма. Никой не е повдигнал въпроса дори за това.

Факт е обаче че повечето хора в района не спазват мерките. Търговските обекти не правят забележка и не изискват от своите клиенти да носят маски и да спазват дистанция. Но проблемът съществува и Дай Боже да не го разберем по лошия сценарий.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене