Само в Топ Преса! Мюсюлманин от Неврокопско е тайният дарител, който прави златните кубета на църквата в Добринище!

.

За доброто сърце, за човешката добрина и уважение към всички религии граници няма. Благодетел роден мюсюлманин е тайният дарител на черквата в Добринище. Неврокопска епархия започна преди година възстановяване, реставрация, реконструкция и подобряване на прилежащите пространства на 3 църкви на територията на епархията – „Свети Апостоли Петър и Павел“ в гр. Добринище, „Успение Богородично“ в с. Годлево, община Разлог, и „Свето Благовещение Богородично“ в гр. Разлог.

Проектът е доста мащабен, ако се съди по планираните дейности, и вероятно ще струва десетки милиони левове. За църквата в гр. Добринище са планирани подмяна на подова настилка и изграждане на отопление; за жилищната сграда към нея – реконструкция и промяна предназначението на същата в неделно училище; саниране на сградата чрез подмяна на дограмата и поставяне на топлоизолация; реконструкция на покрива и покриване на външното стълбище на сградата; подмяна на всички инсталации.

Успоредно с това ще се изпълнява и благоустрояване на дворното пространство; ремонт на оградата и пробиване на нов централен вход в оградата. За всичко това спомага не само епархията но и спонсорите на епархията. Един от тях е въпросният може бизнесмен чието име иска да не бъде споменавано, който броил безусловна сума за ремонта и най вече зазлатните кубета на църковната обител.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене