Болницата в Петрич се сдоби с мобилен рентгенов апарат и бактерицидни лампи

Мобилен рентгенов апарат и бактерицидни лампи бяхазцакупенш за Югозападна болница в Петрич. Рентгенът е от съвременен клас, на пазара е от две години. Той е предназначен за пациенти в невъзможност да се движат, лесен за маневриране, позволява да бъде разположен максимално близо до пациента.

Новият апарат разполага с мощна рентгенова тръба, която дава възможност за извършването на всички видове рентгеноложки изследвания.

Мобилният рентген е оборудван с високочестотен генератор, има и прецизен колиматор, благодарение на който се намалява облъчването, както и отделни програми за анатомията, което улеснява работата с него. Стойността на модерната техника е 40 000 лв.

Освен него в болницата вече са монтирани 5 от поръчаните 10 бактерицидни лампи за дезинфекция и обеззаразяване на въздуха. Те могат да бъдат използвани в присъствието на хора. Приложението им e с огромно значение в настоящата усложнена обстановка на пандемия от коронавирус. Ще продължат усилията на местната власт за оборудване на болницата в Петрич с апаратурата, необходима за ефективно лечение на пациентите. Всичко, което се предприема, се съгласува с медицинските специалисти от петричката болница.

Болницата в Петрич се сдоби с мобилен рентгенов апарат и бактерицидни лампи

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене