Мъж от село Любча отиде на гости на сестра си в Плетена и се обеси в местния балкан

50 годишния Исмет Мехмедов Ферадов от доспатското село Любча , който  бе издирван от неделя снощи бе намерен да виси на примка на дърво  в Плетенския балкан между  сатовчанските села Плетена и Долен.  Мъртвия мъж който се е обесил е бил намерен случайно от   овчар  от село  Долен. Той веднага е уведомил за нещастния случай  кметицата на селото  и тя съответно  пък веднага се е обадила в полицията. На място е бил извикан и лекар който да констатира  смъртта му.

50 годишния Исмет Мехмедов Ферадов от  неделя е бил обявен за издирване , научи Топ Преса . Той бил на гости на омъжената си в Плетена сестра от където   изчезнал и дни наред всички роднини и близки го търсели след което са сигнализирали в полицията за изчезването му.

На следата  овчаря попаднал благодарение на силния вой на кучетата му които  го завели  точно на мястото където висяло безжизненото тяло на обесения мъж.

Иначе  случилата се трагедия си има и предистория която е много тъжна . Преди пет- шест месеца Исмет загубил при катастрофа 26 годишния си  син. От тогава и вероятно  от голямата му мъка по детето си, той сякаш отключил психично разстройство което е най- вероятната причина да посегне на живота си ,коментират запознати с  трагедията.

Намереният обесен мъж не е закаран за аутопсия в болницата. По настояване на близките му трупът му е закаран  в родното му село Любча  за погребение което ще е днес.

Трагедията потресе не само село Любча но и  двете сатовчански села Плетена и Долен където Исмет е имал роднини и приятели.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене