Природозащитник с шокиращи снимки на убити животни от ловци в Югозапада

Възмутен гражданин изригна в социалната мрежа, след като получил снимки на убити от ловджии бременни диви кози. Фотосите той спедели в социалната мрежа силно огорчен.

Твърди се че снимките са от Пиринския балкан, край района Каменица. Ето какво написа Тома Белев публично в профила си във фейсбук, от което става ясно, че той работи в Асоциация на парковете в България:

“Извинявам се за снимките, но снимките са си снимки. Изпратиха ми ги преди малко. От Пирин – район Каменица. Всъщност откъдето и да са – да убиеш женско бременно животно е варварство. Да убиеш 14 диви кози е голямо варварство. Уроди. Не само тези дето са стреляли. Но и тези дето управляват опазването на природата, но не различават бук от дъб. И тези дето раздават ловни концесии на ръба на националните паркове. И онези дето гласуват бюджета на парковете, който плаща заплата от 600 лева на рейнджърите да гонят бракониери. Уроди. Уроди.”

Последваха разгневени коментари, сред които:

“Гарантирам ви че, ГОСПОД ще си свърши работата рано или късно, но все пак това няма да върне живота на животните!!! “.

Стефан Аврамов пък апелира “Ако искате тези случаи да намалеят – подавайте сигнали на 112 за всеки забелязан човек с пушка в Национален парк, както и до МОСВ за всяка закачена глава на дива коза в механа или къща за гости!+ копие на сигнала до някое природозащитно НПО”.

Диана Нехризова добавя “Жестокостта към животинките се пренася и спрямо хората…”.

Други пък опонираха поста с протоположни коментари от сорта Тези снимки не са правени в България, на първата снимка се виждат двама души с военен (не ловен) камуфлаж не характерен за Европа, просто не приложим. Кафявата шуба е полицейска използвана в няколко Азиатски страни, които няма да назовавам, също така лицето с кафявата шуба е с кафяви гети!!! Относно камуфлажната шуба тя е за гранични войски, също няма да назова за кои Азиатски страни. Поздрави и преди да се хвърляте в разгорещени полемики помислете…” написа Жоро Стоянов, който веднага в опозиция получи отговор от Стефан Аврамов с коментара “ох, сега гледам, че и тук сте ги писали тези неща. Я пояснете за кои азиатски страни говорите, да видим дали има в тях диви кози. А за камуфлажите – вижте какво продават в магазина край пътя след с. Струмяни!”

Със сигурност случая ще бъде проверен от компетентните органи и ако се установи и докаже, че  има нарушения, виновницете ще понесат отговорност, категорични са запознати.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене