/ВИДЕО/ Пещерняците в Гоце Делчев подновиха тренировките си на открито, набират нови членове

След ограниченото зимно обучение поради епидемичните условия, пещерен клуб „Прилеп“ в Гоце Делчев проведоха първото за сезона тренировъчно обучение на открито. Това стана през уикенда на скалата на местността „Момина кула“ на изхода от града в посока Благоевград. Млади и опити спелеолози се възползваха от подходящите метеорологични условия през почивните дни за да си припомнят и да опреснят практическите похвати на спускане и катерене по отвеси което се налага при преодоляване на такива препятствия при проникване в каскадни пещери.

„Въпреки пандемията полагаме усилия процесът на подготовка да не спира. В момента работим и с ученици като преговаряме с училищата да провеждаме дистанционно теоретичната подготовката на нови членове на клуба“, каза председателят на клуба, Славей Кокошаров. „Липсваше ми адреналина и емоцията които ми поднася катеренето по скалата“, сподели Мария Иванова, ученичка от НПГ Д. Талев. на тренировките на скалата. „Радвам се, че виждам толкова млади и ентусиазирани хора, запалени по спелеологията“, каза Атанас Хаджиев, ветеран на пещерното дело в Гоце Делчев.

Кадри от атрактивната тренировка на ПК „Прилеп“ и какво още казаха тримата пещерняци специално пред камерата а Топ Преса, вижте и чуйте във видео материала.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене