„Република БГ“ се регистрира за предстоящите парламентарни избори с над 7000 подписа

република бг

Със 7223 подписа партия „Република БГ“ се регистрира в Централната избирателна комисия (ЦИК) като участник в парламентарния вот на 5 октомври. Това е втората партия, която внася документи за самостоятелно участие на изборите, а предстоящият вот ще бъде първи за републиканците. Председателят на дясноцентристите Георги Василев, който лично участва в подаването на документите заяви, че коалиции няма да има, защото партията не е припознала никоя друга политическа сила, която да споделя нейните принципи и цели.
Василев заяви още, че „Република БГ“ се изправя на предстоящите парламентарни избори с идеята да промени институциите в българското общество, за да може то да стане европейско и цивилизовано.
„Още при създаването си декларирахме, че желаем да направим успешна България, такава, каквато сме ние в индивидуален план – успешни хора за успешна България“, обясни още лидерът на партията. Той допълни, че листите на партията все още не са подредени напълно, тъй като критериите за селекция са много високи и не се допуска да има хора, които просто да попълват изборните листи. Стана ясно, че кандидатите на формацията трябва да отговарят на три важни качества: компетентност, съпричастност и ентусиазираност.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене