Спецпрокурорите на Гешев с приз „Джовани Фалконе“

Специализираната прокуратура бе удостоена с Голямата национална награда – плакет и грамота за цялостна дейност от тазгодишния конкурс на името на италианския прокурор Джовани Фалконе „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“.

На церемонията по връчването на високото отличие присъства главният прокурор Иван Гешев. Награда бе получена от и.ф. административен ръководител Валентина Маджарова.

С престижни индивидуални отличия от конкурса бяха удостоени и трима магистрати от Специализираната прокуратура.

Голямата национална награда – плакет и грамота, бе присъдена на прокурор Ангел Кънев, заместник на административния ръководител на Специализираната прокуратура, за работата му по едни от най-сложните знакови разследвания и дела.

С грамоти за образцово изпълнение на служебните задължения и изключително високи резултати в работата в ограничаване трафика на мигранти и на тероризма бяха наградени прокурор Евгения Щъркелова – заместник на административния ръководител на Специализираната прокуратура и прокурор Силвия Соколова.

Поради извънредната епидемична обстановка тази година официалната церемония по награждаването не се състоя.

Конкурсът се организира от Община Благоевград със съдействието на Посолството на Република Италия в София от 2009 г. насам. Целта на организаторите е да оценят приноса и стимулират работата приноса на професионалисти в сферата на правораздаването и сигурността – съдии, прокурори и служители в МВР, „които с риск за живота си защитават обществените интереси и авторитета на професията си“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене