Корнелия Нинова: БСП подкрепя европейската интеграция на Република Северна Македония, но не за сметка на българския национален интерес

Корнелия Нинова прие специалния пратеник на правителството на Република Северна Македония за България Владо Бучковски и Зоран Попов, държавен секретар в Министерството на външните работи, по искане на македонската страна в централата на БСП.

На срещата бяха обсъдени двустранните отношения между Република България и  Република Северна Македония.

Пред своите събеседници Нинова подчерта, че БСП винаги е подкрепяла последователно и принципно европейската интеграция на Република Северна Македония, но не за сметка на националния интерес на България. Както и че Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество между двете държави трябва да се изпълнява стриктно. В допълнение тя запозна г-н Бучковски и г-н Попов с позицията на БСП, която призовава за активен и конструктивен двустранен диалог.

Нинова изрази увереност, че със силно политическо лидерство може да бъде постигнато трайно и устойчиво решение на чувствителните въпроси между България и Република Северна Македония в дух на добросъседство и в интерес на двете държави.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене