Резил! Кметовете на Пиринско поискаха пари за градовете си и получиха милиони! Само Благоевград остана без стотинка! И защо, кмете?!

С постановление на Министерския съвет от днес са отпуснати близо 17 млн. лв. допълнителни средства за общините в Благоевградска област. Със средствата ще се реализират важни проекти за жителите на различни населени места от областта. Кметът на Банско Иван Кадев и екипът му защитиха искането си за ремонт на улици и получиха 6 900 000 лв. доизграждане на ул. „Глазне” в Банско, както и за реконструкция на улиците „Пирин” и „Тодор Каблешков”.

В Добринище правителството на Бойко Борисов удовлетвори искането на местния кмет и екипа му да се реконструират улиците „Александър Стамболийски” и „Паисий Хилендарски”. От общата сума 2 300 000 лв. ще се изразходват за ремонт на улици и в другите населени места на общината. По бюджета на Община Гоце Делчев са преведени 600 000 лв. за закупуване на апаратура за Отделението по кардиология на МБАЛ „Иван Скендеров”, по настояване на местния градоначалник.

Община Петрич ще получи 2 000 000 млн. лв. за реконструкция на уличната мрежа и прилежащата техническа инфраструктура за различни населени места от общината. Община Разлог получава 1 480 000 лв. също за ремонти и реконструкция на улици в населени места от общината.

Кметът на Сандански Атанас Стоянов направи мотивирано искане за реконструкция на общински път и с днешното решение на Министерския съвет на града са отпуснати 4 000 000 лева. Със средствата ще се извърши реконструкция на общински път BLG1240 от пътен възел Сандански на автомагистрала „Струма” до кръстовище с гл. път Е-79 на входа на града. 2 000 000 лв. са осигурени за ремонт на уличната мрежа и в община Симитли.

ЕДИНСТВЕНАТА ОБЩИНА ОСТАНАЛА БЕЗ ПАРИ ОТ МС Е ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД, управлявана от Румен Томов. Пари за областния център на Пиринско няма! Прецедент! Срамен при това!

Въпросът е няма ли изработено мотивирано искане, за да получи и областния център пари от държавата?. Защо, кмете?! Къде са проектите Ви, нищо ли не успяхте да защитите ? Липсата на финансиране за Благоевград какво означава: – слаба оценка на правителството за работа на екипа ви, дискриминация, заради политическата ви подкрепа, или пълно безхаберие по отношение бъдещото развитие на областния град от страна на общинското ръководство.

Ако се опитате да стъпите на политическа дискриминация от страна на правителството на ГЕРБ, ще ви припомним, че община Кресна, управлявана за втори пореден мандат от червен градоначалник, получава системно помощ от държавата за реконструкции, за ВиК мрежата, за асфалтиране на улици.

В Гоце Делчев, управляван от червен кмет, правителството не е отказало искана финансова помощ ! Ще припомним на читателите си, че с встъпването на Томов и екипа му начело на града още в първия месец бе унищожен отдела по европроекти и този, който разработва проекти за бъдещето на града Закриха отдела с твърдението, че нямат нужда от цял отдел , който да прави това,щели с експерти да постигат същия резултат.

Днес, унизително за Благоевград, наричан преди време град- галеник на правителството , няма една стотинка.-0 лева ! . А в близкото минало правителството наля милиони левове тук . Не можем да спестим факта ,че кметът Атанас Камбитов обикаляше като обезумял по министерствата, за да защити разработени от екипа му проекти за облагородяване на града.

Защо кмете Томов, Благоевград остана извън класацията?! Пак ли изпуснахте някой важен срок, или община Благоевград е достатъчно богата, че да не се интересува от допълнителни средства и не иска помощ от държавата ….?! Предстои второ разглеждане на искания след десетина дни.

Напънете се и осигурете някой лев за Благоевград, за да не газят кал хората по улиците, които обещахте да асфалтирате по време на предизборната си кампания, за да е светло по кварталите и за да довършите доброто, заложено и започнато от предшественика Ви.

Защото избори наближават и благоевградчани ще ви оценяват по делата ви. Само не подценявайте интелигентността на хората и не разчитайте на късата им памет. Грешка е!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене