Нинова след като заработи като санитар: Видях уморените лекари и реших, че когато изляза, ще помогна (СНИМКА)

Видях уморените лекари и санитари и реших, че когато изляза, ще помогна с каквото мога. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БТВ , а повод е решението й да стане санитарна в бившата Окръжна болница

„Каквото наредят лекарите и медицинските сестри, това правим – чистим, раздаваме храна на болните, преобличаме ги, помагаме им да се хранят, дезинфекцираме, сменяме чаршафи. Физически не е тежка работата. За мен емоционалният и психически момент е труден“, каза тя.

Нинова изтъква, че видяла трите страни на COVID.

„Бях от страната на болните, сега съм от страната на тези, които се грижим за болните, и съм председател на парламентарна група там, където взимаме решенията и носиш отговорността за милиони хора, като натиснеш копчето в парламента. И това ме прави по-пълноценна във взимането на решения“, каза още тя.

Нинова изтъкна, че кадрите не стигат. Откривали се легла, но няма кой да обслужи болните.

Действията на управляващите днес доказват този хаос в управлението на кризата. Тези хора нямат аргументи. Затова им казах „елате в болниците“. Какво им пречеше днес да запишем, че ваксините ще са доброволни и безплатни?, коментира лидерът на БСП. Нашата позиция на този етап е да се проведат редовни избори през март, заяви Нинова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене