Connect with us

Новини

Проф. д-р Красимир Гигов оглавява Координациoнния съвет за изпълнение на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19

Published

on

От днес започва да действа Координациoнен съвет за изпълнение на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19. Главната му задача ще е организацията, логистиката и съхранението на всички ваксини, които България ще получи, както и да определи приоритетните групи за имунизация. За негов председател е избран проф. д-р. Красимир Гигов.

Проф. д-р Красимир Гигов има висше медицинско образование по две специалности – Организация на медико-санитарната защита и Военна токсикология.

По предложение на проф. Гигов е създаден Военномедицинският отряд за бързо реагиране. Бил е ръководител и на първата в страната Катедра по „Медицина на бедствените ситуации” във ВМА. Заемал е и поста Старши национален представител на България в Съвместния медицински комитет на НАТО (Joint Medical Committee – JMC). Концептуално разработва и практически реализира създаването на Националния медицински координационен център с възможност оперативно да се организира и управлява медицинското осигуряване на населението при различни кризисни ситуации. От август 2009 г. до 31.12.2009 г. е негов директор. От януари 2019 г. до момента е Генерален директор на БЧК.

Цялата професионална биография на проф. д-р Красимир Гигов може да видите в прикачения файл.

Новини

Благоевградският шеф на най-голямата Югозападна медия Топ Преса си поръча класически Chevrolet Monte Carlo от САЩ

Published

on

Методи Байрактарски – зам.-председател на редакционния съвет на Топ Преса сподели в личният си профил във Фейсбук, че очаква  страхотен класически автомобил.

Ето какво написа той:

Chevrolet Monte Carlo!!!!
Единствената несбъдната (засега) мечта!!!
И щото пък нали съм с претенции, държа да бъде Landau…
Чакам включване от САЩ и Канада!!!
Издирва се най-доброто!!!!
Позвънихме на Байрактарски, за да научим подробности за уникалното возило, ето какво сподели специално за читателите на Топ Преса!
– От миналото лято приятели се оглеждат, за добър екземпляр… За мен е важно да е от 1973, 1974 или 1975 година. Разликата е малка, почти невидима, но това е колата която искам. Monte Carlo-то е с двигател 5.7 L – V8. Да ще харчи много, данъка ще е доста… Но както казва един приятел: Мерак, цена няма.  В България мисля, че има само една, тя е в Дупница и е от 1973 год.

Chevrolet Monte Carlo – 1973

Chevrolet Monte Carlo – 1974

Chevrolet Monte Carlo – 1975

 

Continue Reading

Новини

Иззеха 1418 картини от Васил Божков, сред тях шедьоври на Майстора и Нерон

Published

on

Продължават действията на Специализирана прокуратура по разследването по досъдебно производство, по което обвиняеми са и Васил Божков и жената до него – Елена Динева.

В хода на извършените претърсвания в жилище и други помещения в сграда на бул. „Васил Левски“№ 79, ползвани от двамата, са иззети 1418 картини и 45 графики. Сред произведенията на изкуството са и такива на известни български творци като Владимир Димитров-Майстора, Дечко Узунов, Генко Генков, Константин Щъркелов, Димитър Казаков-Нерон, Светлин Русев и др.

Иззетите художествени творби са предадени за съхранение на Националната художествена галерия при спазване на утвърдените правила и осигурена охрана от органите на МВР.

През 2020 г. от сградата на ул.“Васил Левски“ № 79, както и от офис на ул. „Московска“ № 43, бяха иззети и предадени за съхранение в Националния исторически музей и 6 778 бр. предмета, притежаващи белезите на движими културни ценности.

С разрешение на наблюдаващите прокурори по делото, съгласно чл. 198 от НПК, предоставяме снимки на част от иззетите веществени доказателства, представляващи произведения на изкуството – картини и графики

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ

tempobet

Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al