Осъдиха  бивш полицейски служител и баща му за незаконно държане на оръжие и боеприпаси в Лешко и Благоевград

Съдът е признал за виновни подсъдимите Й.Ф. (на 76 години) и С.Ф. (на 46 години) – баща и син, привлечени към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Благоевград за извършено от тях престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК – незаконно държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Подсъдимият Й.Ф. незаконно държал във вила в с. Лешко, община Благоевград, ловна пушка „ИЖ-28 МА“ и боеприпаси за огнестрелно оръжие. В жилището на сина му – С.Ф., в жк. „Запад“ в гр. Благоевград, било открито и иззето голямо количество различни видове патрони. Сред тях имало бойни за пистолети „ПСМ“, „ТТ“, за автомат „Калашников“ и флоберкови. Боеприпасите били придобити от него и до 01.06.2016 г. държани в нарушение на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните и пиротехническите изделия. Към датата на инкриминираното деяние подсъдимият С.Ф. бил полицейски служител в състава на Районното управление на МВР в гр. Благоевград.

С осъдителна присъда на Й.Ф. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година с тригодишен изпитателен срок, а на С.Ф. – две години „лишаване от свобода“, изпълнението на което е отложено за срок от четири години

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене